last update: 9 april 2006 – laatste nieuws

Rotonde vormt geen belemmering voor de wielerronde

Hardinxveld-Giessendam – In 2005 kon de plaatselijke wielerronde niet doorgaan omdat op dat moment gewerkt werd aan de rotonde. Nu de rotonde er ligt kan hét wielerevenement van H’veld weer doorgang vinden. De 39e editie van deze ronde zal verreden worden op zaterdag 13 mei.

De organisatie draait op volle toeren. Over een maand wordt de Peulen weer omgetoverd tot het decor van een kermiskoers: mooie fietsen, rugnummers en ingevette benen. In 2 wedstrijden strijden totaal ruim 150 renners voor de prijzen en de eer.

Om 13.00 uur start de eerste wedstrijd met Veteranen voor een afstand van 60 kilometer. Onder hen de plaatselijke favorieten Ad de Kuiper en Jan Goedhart. Bij de Elite/Belofte (hoogste categorie amateurs) start vrijwel de volledige Rabobank/Pliegersport-formatie van de mede-organiserende rennersclub Jan van Arckel. De regionale wielervereniging beschikt dit jaar over een uitermate sterke ploeg die erop gebrand is de winst van deze 80 kilometer lange koers binnen de club te houden.
Volgend jaar hoopt het comité de 40e ronde te organiseren. Of dit op het parcours is de Peulen zal plaatsvinden is nog maar de vraag. Met de bouw van het nieuwe winkelcentrum is het huidige parcours hoogstwaarschijnlijk niet meer beschikbaar en zal er gezocht moeten worden naar een alternatief ‘rondje rond de kerk’. Voor dit jaar nog geen zorgen met betrekking tot het parcours. U bent van harte uitgenodigd om de sfeer te proeven van uw ‘plaatselijke Tour’.